Любопитно

Празник на зимнината и зимните ястия организира хасковско читалище

Празник на зимнината и зимните ястия събра съкварталци и гости в читалище „Н. Й. Вапцаров-1964“ в Хасково в Деня на християнското семейство, който е на особена почит у нас.

Секретарят на читалището Ива Томова поздрави присъстващите с големия християнски празник Въведение Богородично и пожела здраве, обич и разбирателство във всеки дом.

ПразникПразникът бе илюстрация на различните видове зимнина, приготвяни в традиционната домашна кухня – вкусни туршии, салати, сладка, мармалади, конфитюри, лютеници, суджуци, луканки, сланина, а също вино и ракия. На богатата трапеза не липсваха нашенски пити и погачи, баници, кексове, соленки, сладкото изкушение пестил. Храната е най-вкусна, когато я споделяме с любимите си хора, бе посланието на празника.

Дошлите в читалищния салон аплодираха изпълненията на малкия певец Давид-Александър, възпитаник на Младежкия център в Хасково, на оркестъра на читалището в Орлово с ръководител Динко Кичуков и Веселин Арабаджиев от читалището в Малево. Председателят на Областния читалищен съюз Александър Милушев пък се изяви като автор на хумористични стихове на тема кулинария. Екнаха песни и на фолклорната група към читалище „Н. Й. Вапцаров-1964“.

Снимки: Янко НайденовПровеждането на празника бе насърчено от фондация „Бикоуз в помощ на благотворителността“. Хасковското читалище е инициатор на редица други прояви, насочени към хората над 65-годишна възраст. Целта е да се активират социалните контакти на третата възраст, да се разнообразява ежедневието на възрастните, а младите да черпят от техния житейски опит и мъдрост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Желязка маврова
Желязка маврова
14.12.2022 19:50 19:50

Празника на зимнината беше на ниво

Back to top button