Хасково

Потвърдиха ареста на издирвания за измама за 23 млн. долара в САЩ

59-годишният Метин Корос, който е с турско и германско гражданство, остава окончателно в ареста.

Това става факт след като Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Хасковския окръжен съд, с което спрямо мъжа е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ до приключване на производството по неговата екстрадиция. Той първоначално беше задържан за 60 дни.

Haskovo.info припомня, че Корос е обявен за международно издирване с червен бюлетин от Интерпол Вашингтон, САЩ. Арестуван е на 27 септември на влизане в страната през ГКПП „Капитан Андреево“.

Той се издирва за извършени в периода от юни до октомври 2018 г. престъпления пощенска измама, банкова измама и пране на пари. В Ню Джърси след предварителен договор с други лица, чрез изпращане на измамливи имейли, пощенски писма и съобщения е заблудил служители на договорна компания на Министерство на отбраната в САЩ, компания за рафиниране на петрол със седалище в Р Корея. С това е набавил за себе и съучастниците си парична сума от 23 милиона долара, предназначени за компанията. За престъплението са предвидени до 30 г. затвор.

Според пловдивските магистрати престъпленията, за които е обвинен Корос не са политически или военни престъпления и не са погасени по давност. Той е чужденец, няма адрес в България и при по-лека мярка има реална опасност да се укрие, посочват от пловдивския съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button