Любопитно

16 купи за „Галаксико“ от международния фестивал „Върнячка баня“

ОЦТИ „Галаксико“ – Димитровград участва с над 60 изпълнения на международния танцов фестивал „Върнячка баня“ в Сърбия.

Димитровградчани се представиха в направленията Класически балет, Характерни танци, Джаз денс, Лирикъл, Опън, Танцово шоу, Модерен балет, Контемпорари денс, Акробатик денс, МТВ денс, Хип-Хоп, Фламенко и Майкъл Джексън Шоу. Изпълненията бяха оценявани от международно жури от 17 съдии.

Танцьорите на „Галаксико“ се завърнаха с общо 16 купи, много медали и дипломи. За най-добър танцьор в категория „Мини“ на сценични изкуства беше отличена Габриела Антонова. Безапелационно Мартин Димитров и Габриела Антонова грабнаха приза за най-добър дует с танца – Гранд Па Де Дьо от балета „Лешникотрошачката“. За най-добра група в сценични изкуства отново най-добрите бяха „галактическите“ – Антоана Стефанова, Джорджия Рая Влахова и Жаклин Златева с танца си „Индийска красота“.

БалетСпециално Гран При за танцьор с най-много изпълнения беше отличен Мартин Димитров. Специална диплома получи и художественият ръководител на ОЦТИ „Галаксико“ – Тихомир Митев, за развитие на танцовото изкуство.

БалетТова беше последното танцово състезание за 2022 година на Общински център за танцово изкуство „Галаксико“. Децата постигнаха през тази години много отличия и успехи, присъединиха се нови възпитаници, които се включиха в някои групови танцови изпълнения на колектива и вече имат първите си сценични изяви на сцена, доволни са от ръководството на балета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button