Любопитно

Хор „Орфей“ с 5 концерта и световна премиера в Малта

Певците на хасковския Детски хор „Орфей“ се завърнаха от успешно участие на Международния коледен фестивал в Малта.

Орфейци се представиха в пет концертни изпълнения за трите дни на фестивала. Те бяха единствената детска формация сред участващите 12 хора от Италия, Словакия, Литва, България и Малта. Хористите, под диригентството на Елена Цветкова изпълниха едни от най-популярните коледни песни от цял свят, както и песни от български композитори. Основната цел на участието на хасковския състав бе да се осъществи световна премиера на „Коледна звезда“, „Зима“, „Грейнала звезда в простора“, „Коледа дошла е“, които са създадени специално за хасковския коледен фестивал. Изпълненията на „Орфей“ бяха прекрасно съпровождани от корепетитора Ирен Капеловска.

ХорПубликата посрещна радушно и топло нашите хористи и ги възнагради с бурни аплодисменти. Често публика и хор пееха заедно, дирижирани от Елена Цветкова. Концертите на гласовитите хасковлийчета бяха в ралични градове в Малта – Коспикуа, Сенглия, Калкара и Виториоза. Те бяха специални гости и в коледното селце в Малта, където им съпровождаше дори самият Дядо Коледа. Певците и техните ръководители бяха лично поздравени от госпожа Алисън Зерафа Сивели, парламентарен секретар за местното управление и от кметовете на Калкара и Виториоза.

„Много ангелски гласове и толкова добре пеещи деца! Комплименти!“, написа в страницата на фестивала Габриеле Грималди – един от главните организатори.

Фонд

Пътуването се осъществи по проект с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button