Хасково

Задържаният за убийство мексиканец отново поиска да излезе от ареста

42-годишният мексиканец Виктор Омар, който беше арестуван на 14 февруари за убийството на 33-годишния хасковлия Тургай Сали, отново поиска от съда да излезе от ареста и да му бъде наложена по-лека мярка.

Обвиняемият вече веднъж поиска свобода през месец май. Тогава обаче от съда не уважиха молбата му.

Сега хасковските магистрати отново отхвърлиха искането. В момента разследването било към своето приключване, като се извършвали процесуални действия с международен елемент. Според съдиите няма промяна в обстоятелствата, която да налага изменение на мярката му за неотклонение. Като чужденец той няма адрес в страната. Лежал е в затвор в чужбина и преди ареста в България е шофирал с фалшива книжка. С тези мотиви съдът го оставя в ареста, като определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Haskovo.info припомня, че Тургай беше прострелян на 13 февруари през нощта пред дома си в Хасково. Приживе той е казал на разследващите, че по него е стрелял чужденец, а убийството му е поръчано от някого, изтърпяващ присъда в Гърция. Свидетели са дали показания, като двама подкрепят твърденията на жертвата, че поръчителите му са в гръцки затвор, откъдето Омар е освободен през миналата есен.

Сега обоснованото предположение, че Виктор Омар е извършил престъплението в което е обвинен не е разколебано. Ако бъде признат за виновен го грозят затвор от 15 до 20 г. или доживотен затвор без право на замяна.

Задържаният за убийство мексиканец поиска свобода, готов е да прави цирк

Задържаха чужденец за стрелбата в Хасково, разследват поръчково убийство

Тургай е казал приживе на полицаите, че по него е стрелял чужденец – ВИДЕО

Обвиненият в убийството на Тургай мексиканец пред съда: Аз съм цирков танцьор, не знам защо съм задържан

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
real
real
09.12.2022 14:48 14:48

Със законите ,които ги имаме много бързо ще е на свобода. А от чисто гледна точка 15 г или 20 г за умишлено убийство просто са подигравка.

Анонимен
Анонимен
10.12.2022 8:18 8:18

Да гние в затвора тая хлебарка мексиканска! Никаква милост за такива като него, той не е проявил милост убивайки човек, а сега иска него да го помилват!? Да си стои в затвора и без това на свобода няма да свърши нищо полезно за обществото…

Back to top button