Регион

Увеличават капацитета на пунктовете на българо-турската граница

Конкретни мерки, които в кратки срокове да бъдат предприети за по-бързата обработка на увеличения трафик през Капитан Андреево и Лесово са обсъдили на среща в Истанбул вътрешните министри на България и Турция Иван Демерджиев и Сюлейман Сойлу, съобщават от МВР.

Инициативата е продължение на срещата на президентите на двете държави, състояла се през миналата седмица. Сойлу е уверил, че скоро на двата гранични пункта от турска страна ще бъдат направени технологични изменения и увеличен капацитетът им.

СрещаДемерджиев е благодарил на турската държава за помощта при справяне с огромния мигрантски натиск. Той е изразил увереност, че ЕС ще се ангажира да подпомогне и двете държави в това нелеко усилие.

След споразумението на президентите на двете страни, министрите на вътрешните работи са обсъдили и проекта за построяване на мост на река Резовска, сътрудничество в областта на обучението на служители, съвместни дейности в борбата с миграцията, обмяната на информация, бедствията и извънредните ситуации и сигурността на границата.

Министър Сойлу отново е изразил съболезнования по повод смъртта на българския полицейски служител, който беше убит на границата и е уточнил, че съвестното разследване на трагичния инцидент продължава, като предстои да се изяснят всички факти и обстоятелства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.12.2022 9:20 9:20

Дайте им и пункта на тях
Да си влизат и излизат когато си поискат
И ГОТОВО
БЕЗКОНТРОЛНО ПРЕМИНАВАНЕ
И БЪРЗО

Back to top button