Регион

Над 700 000 ментета хванаха на Капитан Андреево от началото на годината

Над 700 000 ментета са задържани от началото на годината на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

През декември при три проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция са открити 115 509 артикула с логата на световноизвестни марки. Стоките са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост.

При един от случаите на 15 декември на пункта пристигнал товарен автомобил с полска регистрация. Украинският шофьор представил редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Полша. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители установили, че в 119 колета се съдържат стоки, които носят емблеми на световни търговски марки. Открити са 82 560 чифта чорапи, 7 660 текстилни изделия, по-голяма част от тях блузи и спортни комплекти, както и 1 218 чифта обувки и 2 027 чанти, портмонета и колани.

Ден преди това в друг товарен автомобил с турска регистрация са открити 13 628 текстилни изделия, по-голяма част от които тениски, мъжки боксерки и хавлиени кърпи с логата на над 10 марки. Камионът, управляван от турски гражданин е превозвал стоката от Турция за Нидерландия.

Третият случай е от 11 декември, когато в страната от Турция влязъл влекач с полуремарке с турска регистрация. Турският водач представил митнически документи за превоз на групажна стока за Белгия. При извършената щателна митническа проверка в товарното помещение са открити 232 колета с 7 239 текстилни изделия, 386 чифта обувки и 791 чанти, портмонета и колани, всички с логата на регистрирани търговски марки.

Стоките са задържани и за случаите ще бъдат уведомени притежателите на търговските марки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button