Хасково

Нови стенописи в „Успение на Св. Богородица“, отварят заключена от 50 г. врата

Нови стенописи красят църквата „Успение на Св. Богородица“ в Хасково.

Мирослав Асенов вече е готов с две от сцените на една от стените. Едната изобразява Рождество Христово, а втората е със Свети пророк Исаия. Скелето ще бъде свалено за Ивановден – 7 януари, когато архиерейска света литургия се очаква да отслужи пловдивският митрополит Николай.

Haskovo.info припомня, че през миналата година Мирослав Асенов завърши изписването на олтарната апсида на катедралния храм.

ЦъркваПрез 2022 г. бяха поставени църковни орнаменти по оградата на храма, която сега се довършва. Предстои отварянето на вратата откъм улица „Петър Берковски“. Там също има стенопис, поставя се облицовка. Вратата не е отваряна повече от 50 г.

Днес работници на „Екопрогрес“ извършиха санитарна сеч в двора на църквата с помощта на вишка. Приготовленията за празника нагледа архиерейският наместник отец Георги Тодев.

Службата на 7 януари се очаква да започне в 9 часа.

Нови стенописи и украса на оградата на църквата „Успение на Св. Богородица“ в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
05.01.2023 9:36 9:36

Хвала на архиерейския наместник Георги Тодев който раздвижи Хасковските храмове и техните свещеници !

Back to top button