Хасково

Министърът на икономиката кани Саудитска Арабия да инвестира в летище Узунджово

Министърът на икономиката Никола Стоянов е представил на Публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия проект за карго летище край Хасково, съобщават от ведомството.

Според Стоянов инвестицията в бившето летище „Узунджово“ може да има стратегическо значение за целия регион. Представители на Фонда се очаква да посетят страната ни, за да се запознаят с локацията и техническите параметри на проект, допълват от министерството.

Haskovo.info припомня, че през миналото лято беше задействана процедура за връщането на бившето летище от общината на държавата. От кметството обаче се готвят за съдебни дела.

СрещаБългария и Саудитска Арабия ще подпишат меморандум в сферата на икономиката за насърчаване на повече проекти между двете държави. Това беше обсъдено на среща между българските министри Никола Стоянов и Александър Пулев и министъра на икономиката и планирането на Саудитска Арабия Файсал Ал-Ибрахим. Стратегическият документ ще даде добра основа за задълбочаване на икономическите отношения и партньорство между компании от двете страни.

От месец април стартират директни полети между София и Рияд, като се очаква това да даде нов тласък на отношенията между двете държави. Министър Файсал Ал-Ибрахим прие покана да посети страната ни в следващите месеци заедно с бизнес делегация за продължаване на разговорите по набелязаните теми.

Публичният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия играе ключова роля за развитието на икономиката в страната и за реализацията на стратегически инвестиции на национално и международно ниво. Фондът е свързан със създаването на 66 компании в 13 стратегически сектора, както и откриването на над 500 000 работни места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.01.2023 17:36 17:36

Смешни управляващи
Смешна Държава
Само Дупедавци в нея
После частниците им Виновни

Анонимен
Анонимен
11.01.2023 21:19 21:19

И какво ще се товари-разтоварва на това карго летище?
Нефт ли ще внасяме по въздуха или ще изнасяме краставици за арабите?

Гошо
Гошо
11.01.2023 21:50 21:50

Браво, това е още един положителен проект за област Хасково. С това ще се открият много нови неща и работни места.
Хората, който винаги критикуват, и обвиняват другите, че всичко ново, което се изгражда, не им харесва, са същите тези хора, който седят на дивана пред телевизора, пият ядът и говорят, че трябва да се направи нещо , е направете го, дайте идей и създайте план, направете нещо, вместо да обвинявате другите, че града в който живеете бил скапан…

Last edited 1 year ago by Гошо
Rockrider
Rockrider
12.01.2023 19:05 19:05
Отговор до  Гошо

Трябва да можем да отсеем кой проект би бил жизнеспособен и кой би бил черна дупка, която ще глътне наши пари.
Да, критика си трябва, защото все още чакаме борса „Марица“ да започне да изкупува зеленчук и самолети да извозват доматите към далечни страни. Та, критиката идва основно от лош опит трупан в продължение на години.
Това „летище“ за да се приведе в работещо състояние ще трябва да се закопат толкова много държавни пари, че никога няма да си избие инвестицията. Може да потърсите как се движи „съживяването“ на русенското летище, което в подобно състояние. И въпреки по-добрите перспективи там и напъните на държавно ниво, проектът продължава да е умрял кон.

Back to top button