Любопитно

„Любовта не е метафора“ донесе награда на Светлана Николова

Януари донесе нова награда на харманлийската поетеса Светлана Николова. Журито, определено за оценяване на Националния конкурс за литература „Вие пишете, ние четем“ 2022, я класира на престижното второ място.

„Любовта не е метафора“ бе темата на поетичната надпревара, организирана от издателство „Библиотека България“. Конкурсът е анонимен и се провежда за четвърта година.

Авторите изпращат максимум три поетични текста, неиздавани досега. 228 поети, провокирани от интересната тема, бяха претенденти за наградите. Трима са щастливците, отличени с плакет, грамота и парична сума. Връчването на наградите ще се състои по време на предстояща литературна премиера, съобщават от издателството.

„Годината започва повече от удивително! За мен е чест да съм лауреат на националния конкурс. Чакам с нетърпение церемонията по награждаването и с нея – най-голямата ми награда – възможността да се запозная с интересни, талантливи и одухотворени хора“, казва Светлана Николова.

Талантливата харманлийка приключи 2022 г. с две награди от фестивал в Израел и с титлата „Доброволец на годината“, присъдена й от Фондация „Астика“, припомня Haskovo.info.

Художествено представената от Светлана удивителна история на дървото „Пазител на Извора на Белоногата“ пък направи 250-годишният полски ясен на Харманли първенец в категорията „Вековните дървета говорят“ на популярния национален конкурс „Дърво с корен“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button