Регион

Почистиха незаконни сметища покрай магистрала „Марица“, търсят трайно решение

Нерегламентирани сметища покрай автомагистрала „Марица“ са почистени от Областно пътно управление след предписание, съобщават от РИОСВ – Хасково.

Сигналите за натрупани битови отпадъци – пластмасови бутилки, чаши, найлонови торбички, хранителни опаковки, са зачестили през последните седмици. Боклуците са предимно в района около подхода към ГКПП „Капитан Андреево“. Те се натрупват въпреки издаваните периодично предписания. Отпадъците се изхвърлят от недобросъвестни шофьори на камиони.

БоклуциОт Пътното са съобщили, че имат договор с външна фирма, която два пъти месечно почиства боклуците по магистралата, което според РИОСВ е недостатъчно. През миналата година е направен опит за координация между отговорните институции, но проблемът остава, особено в последните 2 – 3 км преди граничния пункт.

БоклуциЗабелязва се леко подобрение на състоянието на отбивките по продължение на магистралата от участък Оризово до последния тир паркинг преди границата с Турция. Поставени са и табели да не се изхвърлят отпадъци край пътното платно, отчитат от РИОСВ.

БоклуциОт Екоинспекцията отново ще инициират среща с отговорните институции за набелязване на мерки най-вече за недопускане струпването на отпадъци най-вече в участъка на магистралата преди ГКПП „Капитан Андреево“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Найк
Найк
08.02.2023 21:42 21:42

Еко инспекцията е трайно неспособна и много проста.Не са им виновни шофьорите.Осигурете контейнери бе боклуци такива.

Back to top button