Регион

Уволниха митничар за 35 лева

Румен Петков Най-тежкото дисциплинарно наказание ще бъде наложено на граничен полицай на ГКПП Капитан Андреево за използване на служебно положение за лична облага.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков е утвърдил становището на дирекция "Човешки ресурси"- МВР, с което се предлага да бъде уволнен Тошко Ж., старши граничен полицай на ГКПП Капитан Андреево.

На 4 юли при внезапна проверка на пункта на работното място на полицая били намерени монети на стойност 16,5 евро и 2 турски лири.
Той не дал задоволително обяснение за произхода на парите. Заключението от дисциплинарното производство е, че граничарят е извършил тежко нарушение по смисъла на Закона за МВР – превишаване на власт и използване на служебно положение за лична облага, за което се налага най-тежкото дисциплинарно наказание – уволнение, предаде БТА.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button