Външни публикации

Сезам Онлайн е новият генерален спонсор на БК Хасково

Сезам Онлайн е новият генерален спонсор на Баскетболен клуб „Хасково“. След като влязохме в семейството на българския баскетбол чрез партньорство с Академик Пловдив, подаваме ръка и на амбициозния тим на Хасково, казват от компанията.

Отборът играе в ББЛ А-група регион Юг (Българска Баскетболна Лига), която е най-високата лига след единствената професионалната лига в страната – НБЛ (Национална Баскетболна Лига). Съставът е изграден от много млади и перспективни играчи, като БК Хасково заема в момента второ място в редовния сезон.

„Амбицирани сме да допринесем за развитието на БК Хасково по пътя му да изгражда млади играчи. Тимът ни спечели със своите планове, организация и стремеж за развитие и сме изключително впечатлени от демонстрирания професионализъм“, сподели изпълнителният директор на Сезам Онлайн Деян Димитров.

Президентът на БК Хасково Здравко Марков приветства новия спонсор с очакването за много съвместни успехи.

„С амбиции сме за финал и класиране за финален турнир от всички региони. Също така за Купата на ББЛ се класирахме за осминафинали и сме измежду 8-те най-добри отбора в страната. Дългосрочната ни цел е отборът да бъде винаги в Топ 3 на лигата и да успеем да допринесем за развитието на много млади играчи, които да направят прехода към професионален баскетбол“, сподели Марков.

Като доказателство за постоянството в работата на клуба свидетелства и признанието, което тимът получи в началото на февруари, когато бе избран за Отбор на годината в Хасково. Треньорът на БК Хасково Янко Желев пък бе посочен единодушно за Треньор на годината в града.

Back to top button