Хасково

Хайка за бракми: От март погват старите коли в Хасково

През март се очаква да започне поредната акция срещу старите коли, които запушват улици, тротоари и градинки в Хасково.

Причината е, че в последно време са зачестили сигналите от граждани за бракми по хасковските квартали. Читатели на Haskovo.info също сигнализираха за стари автомобили. Само на улица „Гюмюрджина“ например 5 коли гниели в продължение на десетилетие. Според хасковлии подобна гледка се среща по всяка трета улица в града.

Коли„Не е адекватно автомобили да гният по улиците дори и с платен данък, възпрепятствайки хората да използват площите за паркиране, например. И без това инфраструктурата ни е морално остаряла, вече на семейство се падат 2 – 3 автомобила, а гараж имат малцина, поради масовото застрояване на града с кооперации без достатъчно принадлежащи гаражни помещения към тях“, се казва още в сигнала. Хората настояват за разширяване на синята зона в някои части на града, за да се разреши проблемът със заетите паркоместа.

КолиОт общината коментираха пред Haskovo.info, че екип на общинската служба Контрол на обществения ред и законност е изпратен на проверка по конкретния сигнал на улица „Гюмюрджина“. В общината има комисия, която периодично прави обходи на града за установяването на подобни стари коли.

КолиАко за даден автомобил се установи, че в продължение на 2 г. няма платен годишен преглед се съставя протокол и се залепва стикер. С него собственикът се приканва да вдигне доброволно автомобила си в срок от 3 месеца. Ако това не стане общината има договор с частна фирма, която ще вдигне колата и тя ще престои 14 дни на техния терен, след които ако не бъде потърсена ще бъде разфасована.

КолиОт кметството уточниха, че комисията може да реагира само ако старите коли са върху обществени общински терени, а не в частни имоти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
янко димитров
янко димитров
01.03.2023 15:49 15:49

къде да подам сигнал,знам 2 коли.

Европа в 50 метра
Европа в 50 метра
01.03.2023 16:14 16:14
Отговор до  янко димитров

038603339, телефона е от сайта на община Хасково – обществен ред и контрол

Фен
Фен
23.03.2023 14:29 14:29

Някой знае ли за ладата на снимката къде се намира , искам да я купя за части .

Back to top button