Хасково

Хасковлии отпразнуваха 145 г. от Освобождението с голямо хоро

Много хасковлии избраха да отпразнуват 145-годишнината от Освобождението на България на площад „Свобода“.

Празникът започна с ритуал по издигане на Националното знаме пред сградата на община Хасково. Строят прие командирът на хасковското военно формирование подп. Светослав Годинов.

След това шествие, водено от мажоретния състав и духовия оркестър стигна до площад „Свобода“, където бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Незнайния войн.

ПразникНационалният химн изпълни хор „Родна песен“ с диригент Мартин Антонов. Празнично слово държа кметът Станислав Дечев. Сред официалните лица бяха председателят на общинския съвет Таня Захариева и областният управител Минко Ангелов. Водещата Наталия Ангелова изпълни „Опълченците на Шипка“ от Иван Вазов.

ПразникСред празнуващите на площада беше хасковлията Христо Георгиев, който предлага до паметника на Незнайния войн да се постави пилон с националното знаме и централната войнишка фигура да бъде по-добре осветена нощем.

ПразникПразникът продължи с концерт на народните изпълнители Тодор и Донка Кожухарови и голямо освобожденско хоро. Тодор Кожухаров за пръв път изпълни в Хасково песента „Българин оставам“, като поздрав за всички сънародници в чужбина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ИВАН
ИВАН
03.03.2023 15:09 15:09

ТАКА СЕ ПРАЗНУВА НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ! С БЪЛГАРСКИ ХОРА , ПЕСНИ И СТИХОТВОРЕНИЯ ЗА НАШИТЕ И РУСКИ ВОЙНИ , ОТДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПЕТВЕКОВНО РОБСТВО ! ПОКЛОН ГЕРОИ , БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЗАВИНАГИ ЩЕ ПОМНИ ЧУТОВНИЯТ ВИ ПОДВИГ ! НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕТЕ ЗАБРАВЕНИ , ЩЕ ИМАМЕ ГРИЖАТА И ЗАДАЧАТА ДА ПРЕДАДЕМ НА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НИ ТАЗИ ГРАНДИОЗНА САМОЖЕРТВА В ИМЕТО НА СВОБОДАТА ! ПОКЛОН ГЕРОИ НАШИ , ПОКЛОН ДО ЗЕМИ !

Само питам
Само питам
03.03.2023 15:25 15:25

Ъмм…Гошу-узунжофския аспарухов сиганин къде е ба..?

Иване !
Иване !
03.03.2023 15:35 15:35

Не са били само руски бойци.
Освободителите са били Украинци,Поляци,Румънци,Финландци и много други. СПОМЕНАВАЙТЕ И ТЯХ.
Ама първо трябва да го усъзнаете,а за тази цел ,първо извадете петолъчката от чугунените си тикви и заедно със сърпа и чука си ги заврете там дето слънце не огрява.

К. Тодорова
К. Тодорова
03.03.2023 17:55 17:55
Отговор до  Иване !

Осъзнаеш, пише се с о. Коментарът е израз на позиция, добре, но поне да бъде написан грамотно.

Гошо
Гошо
03.03.2023 23:54 23:54
Отговор до  Иване !

Не бяха ли Руснаците и 200 те хиляди руски трупа ,оставени заедно с българските и другите нацйи … Сега ти нямаше да знаеш историята си, и щеше да говориш на турски език. 😉
Между другото, Турците са по съвестни в изказванията си…. А такива като теб, са национални предатели.

Last edited 1 year ago by Гошо
Back to top button