Хасково

Кабината на тира с 40 кила марихуана пълна с ароматизатори. Шофьорът е от Хасково

Кабината на тира, в който митничари откриха 40 килограма марихуана, е била пълна с ароматизатори, вероятно за да се притъпи миризмата на дрогата. Това стана ясно по време на съдебното заседание по искане на прокуратурата за постоянен арест на шофьора.

Задържаният е на 46-години и е от Хасково. Владимир Иванов е управлявал камиона, който пътувал празен от България за Турция. На изход от страната митничарите откриха в леглото на шофьора 64 пакета с марихуана. Стойността й по цени на съдебната система е 158 200 лева.

Необичайно големият брой ароматизатори в шофьорската кабина било съмнително и вероятно е една от причините митничарите да започнат проверката, при която установили, че матраците били издути и издавали специфичен шум при допир.

КанабисИванов твърди, че не е знаел за дрогата. Преди да се насочи към пункта товарният автомобил е престоял една нощ на паркинг до Капитан Андреево. Според прокуратурата обаче мъжът единствен е имал ключове за камиона. Той често извършвал с него курсове до Турция и имал връзки там, откъдето пък се извеждала опасността, че при по-лека мярка от искания постоянен арест, може да се укрие.

Обвиняемият и неговият адвокат поискаха домашен арест. Причината е, че Владимир има прекаран инсулт, страда от сърдечна недостатъчност, нуждае се от лечение, каквото не може да получи в следствения арест.

Според неговия защитник той няма да се укрие при домашен арест и забрана за напускане на страната, а фактът, че не би извършил престъпление при по-леката мярка се извеждал от чистото му съдебно минало.

В съда стана ясно, че срещу него е имало спряно дело за палеж от 2001 г. Хасковлията е бил разследван за запалването на стока с изтекъл срок на годност, но от тогава не го били търсили по случая.

В крайна сметка съдът му наложи мярката „домашен арест“. Определението подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд.

Ако бъде признат за виновен по обвинението за контрабандата на дрогата го грози затвор от 10 до 15 г. и глоба от 100 000 до 200 000 лв.

Извадиха 40 кг. марихуана от легла в шофьорската кабина на камион

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Асен
Асен
06.03.2023 19:45 19:45

Жена му Марияна също е в „играта“, но за пред хората работи в областната подземлена дирексия. Заедно са със много други колежки и директорката, която е от свиленградско. Уж всички са с ТЕЛК, но плющят като прасета и се друсат, като ……

Анонимен
Анонимен
06.03.2023 22:14 22:14
Отговор до  Асен

„ПОДЗЕМЛЕНА“Тва под земята ли работят нещо или…?

Под , над няма значение
Под , над няма значение
07.03.2023 15:04 15:04
Отговор до  Анонимен

Ундърграунда къде мислиш работи? Човека семейно си работят за „подземния“ бизнес! Сигурно не е знаеш наистина за стоката, като се има предвид къде държи камиона!

ПЕПИ
ПЕПИ
07.03.2023 8:35 8:35

МНОО ВЯРА В ТЕЕ КОКОШКИ ВЕ,,

ПЕПИ
ПЕПИ
07.03.2023 8:36 8:36

КЪДЕ СПЪТ МЕВЕРЕЗЕ ДОКАТО ТЕЕ КАМИОНИ СЕДЯТ БЕЗ НАДЗОР НА УЖ ОХРАНЯЕМИ ПАРКИНГИ СОБСТВЕННОСТ НА ВИС,СИК,,И ДРУГИ,,

ГОГО
ГОГО
11.03.2023 10:57 10:57

АРЕ ВЕ…НЕ ЗНАЕ…ВСИЧКО ЗНАЕ,ВСИЧКО…НАРИЧА СЕ ЛАКОМИЯ,АЛЧНОСТ…

Огог
Огог
14.03.2023 23:50 23:50
Отговор до  ГОГО

Аре ве… знае всичко, дори какви рога му слага ненаситната му жена, Мара ламята, бивша барманка. А дали е бивша дилърка……?
Която и да е , лапнели веднъж „чивката“ на варненски гларус, няма спиране на ……? А той горкия дори не знае за колко наследника си има! Двата мерцедес не на празно са им подарени. Кака Мара ще се оборва с кеф вече, като го … тоя болния. Марче още ли си на тарифа без бройка или вече не си въвежна? Дай координати ако си ги сменила в Ало.бг?

Back to top button