Хасково

400 фирми вече декларираха данъците си в НАП – Хасково

Близо 400 дружества от Хасковска област подадоха годишните си декларации за облагане с корпоративни данъци през първите дни от кампанията, която започна на 1 март и продължава до 30 юни, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

До тази дата фирмите трябва да декларират корпоративен данък, данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, както и данък върху дейността от опериране на кораби. Декларациите се подават изцяло онлайн през Портала за електронни услуги на НАП, достъпни с квалифициран електронен подпис.

Срокът за плащане на тези данъци също е 30 юни, като това може да стане онлайн чрез виртуалния ПОС терминал на НАП, във всяка банка с попълване на платежно нареждане или вносна бележка за издължаване към бюджета, както и с пощенски запис.

Физическите лица, извършващи дейност като търговци, еднолични търговци и земеделски стопани, избрали този ред на облагане, също подават годишните си данъчни декларации до 30 юни.

През тази седмица в Портала за е-услуги на НАП ще е достъпна и електронната предварително попълнена данъчна декларация за облагане на доходите на физически лица. Потребителите, които имат персонален идентификационен код или КЕП, ще могат да се възползват от въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, някои доходи от наем, получени суми от продажби в интернет, данни за закупен стаж и информация за прехвърляне на превозно средство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button