Регион

Недекларирана валута за 2.2 млн. лв. откриха на Капитан Андреево

Недекларирана валута с равностойност 2 204 065 лв. е открита при три проверки на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите на 2 март на пункта е пристигнал автобус, пътуващ от Украйна за Турция. В една от стълбите за вход е открит полиетиленов плик с пачки недекларирани долари с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 125 000 щатски долара с левова равностойност 230 531 лева.

ВалутаНа следващия ден е пристигнал пътнически микробус, управляван от молдовски гражданин. В него от Турция за Молдова пътували още един молдовски гражданин и украинка.

Бусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която във фабрични кухини в кабината на водача и в специално пригоден тайник в задната стена са открити пакети, увити в черни полиетиленови пликове. Те съдържали пачки с украински банкноти, като общото количество недекларирана валута е в размер на 32 461 000 украински гривни с равностойност 1 623 050 лева.

ВалутаТретият случай е от 5 март, когато товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Германия за Ирак е селектиран за щателен митнически контрол, включително с рентгенова апаратура, при който са отбелязани зони с подозрителна плътност.

При последващата физическа проверка във въздуховода в товарния отсек на полуремаркето са открити еврови банкноти с различен номинал. Общото количество на недекларираната валута е 179 200 евро с равностойност 350 484 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button