Любопитно

134 поети изпратиха творби за конкурса „Жената – любима и майка“ в Свиленград

284 поетични творби се състезават за голямата награда на осемнадесетото издание на Националния поетичен конкурс „Жената – любима и майка“ в Свиленград, съобщават от общината.

Стиховете са на общо 134 поети в две възрастови категории от цялата страна. Победителите определя жури, оглавявано от председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов и членове – поетите Боряна Станева и Атанас Звездинов.

Наградите ще бъдат връчени на 10 март от 15 часа на тържествена церемония, традиционно провеждана във винарска изба в Мезек. Голямата награда и статуетката на конкурса осигурява постоянният спонсор на събитието бизнесдамата Елена Манолова. Традиционната си награда за насърчаване на талантливите деца на Свиленград ще връчи Дамски лайънс клуб „Свилена“.

Конкурсът е посветен на жената и се провежда ежегодно през месец март. Създаден е през 2004 година по инициатива на Елена Манолова, съпруга на кмета на Свиленград от 2004 до 2019 г. Георги Манолов. Нейната идея бе подкрепена от Съюза на българските писатели и през 2005 г. прерасна в национален форум.

Поетичният конкурс се организира от Община Свиленград, Съюза на българските писатели и НЧ „Просвета 1870“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button