Регион

Спипаха ментета, цигари и 514 кг. овча лой при полицейска акция

Общо 15 335 ментета, 1 600 цигари без бандерол и 514 кг. овча лой са иззели хасковските криминалисти при полицейска операция, съобщават от областната дирекция на МВР.

На 10 март в 23 часа на автомагистрала „Марица“ е спрян румънски автобус, идващ от Турция. Автобусът, шофирана от 35-годишен турски гражданин е върната на ГКПП „Капитан Андреево“ за щателна проверка.

В багажното отделение са намерени 2 778 артикула с лого и надпис на защитени марки без разрешение на правопритежателя. Стоките – спортни обувки, чанти и текстилни изделия са предадени с протокол на разследващите. В багаж на 19-годишен пътник от Турция са открити и 1 000 безакцизни цигари.

На магистралата е проверен и водач на 38 г. от Пловдив, от чийто автомобил Фиат са конфискувани 532 чифта обувки от различни марки без необходимите документи.

Проверките на полицаите продължили с турски автобус на паркинг „Бисерска Гергана“ край Харманли. В багажа на 54-годишен пътник са намерени 600 цигари без бандерол, а в багажа на мъж на 40 г. от Турция – 10 926 парфюми и текстилни стоки без съответното разрешително от притежателите на изключителните права.

В хода на акцията е минал на щателна проверка румънски автобус с 40-годишен турски водач. Открити са 1 099 парфюми и текстил с надписи на защитени търговски марки, за които 51-годишен пътник е признал, че са негови. В акцията са конфискувани и 514 кг. овча лой от турски пътник на 35 г., като за случая са уведомени служители на БАБХ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button