Любопитно

Хасковска област се включва в екоинициативата „Часът на Земята“

Хасковска област за поредна година се включва в глобалната екологична инициатива „Часът на Земята“.

Тази вечер от 20:30 до 21:30 часа ще бъде изключено осветлението на монумента „Св. Богородица“ и Камбанарията, сградата на областна администрация в Хасково, старият мост на река Марица в Свиленград и други обществени сгради в региона.

„Часът на Земята“ е най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването на планетата Земя. Каузата обединява хората в повече от 190 страни по света от 2007 г. насам.

Мотото е „Часът на Земята 2023: Общ дом. Общо бъдеще“. Тази година фокусът е върху възстановяването на местообитанията с призив за опазване на дивите животни. Според организаторите от World Wide Fund for Naturе един от най-големите проблеми пред едрите хищници в България е нуждата им от големи територии и необходимостта от свързаност между техните местообитания, които не винаги са в границите само на една държава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button