Спорт

Хасковлия е част от отбора на ITF за Ролан Гарос и Уимбълдън

Тенис талантите Илиян Радулов, хасковлията Адрияно Дженев, Росица Денчева и Елизара Янева бяха избрани да бъдат част от отборите на ITF за предстоящите турнири от Големия Шлем, съобщават от федерацията.

Това е възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam. Радулов, Дженев и Денчева са избрани в отбор „А“ на ITF.

Тримата ни родни тенисисти ще участват в лагери, подготвителни турнири и състезанията от Големия Шлем – Ролан Гарос и Уимбълдън. Радулов, Дженев и Денчева ще започнат с подготвителен лагер в Италия от 11 до 14 май. След това тримата ще участват на два турнира от ITF за юноши и девойки в Санта Кроче Сул′Арно от категория J300 и Милано J500. Следва нов шестдневен лагер в Италия и участие на Ролан Гарос от 4 юни.

Радулов, Дженев и Денчева ще имат две седмици почивка след Откритото първенство на Франция. Тримата отново ще бъдат на лагер от 26 юни до 1 юли в Нотингам, а след това ще участват на турнира от категория J300 в Роухямптън (Великобритания). От 8 юли следва участие на Уимбълдън.

Елизара Янева беше избрана в отбор „Б“ на ITF. Тя започва с лагер в Италия от 28 до 30 април. След това Елизара ще играе на пет последователни турнира преди Ролан Гарос. Българката ще участва в надпреварите в Италия от категория J200 в Салсомаджоре, J200 в Прато, J300 Санта Кроче Сул′Арно, J500 в Милано и J300 в Шарлероа – Марсинел (Белгия).

От 4 юни Елизара Янева ще вземе участие на Ролан Гарос.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button