Регион

Жена от Симеоновград загина при трудова злополука в ТЕЦ „Брикел“

Жена от Симеоновград е загинала вчера при трудова злополука в ТЕЦ „Брикел“ край Гълъбово, сигнализираха читатели Haskovo.info.

Тя е била затисната от машината, на която е работила. Според хората до инцидента се е стигнало, защото работниците се трудят в мизерия без оборудване и предпазни средства.

За инцидента пред БТА потвърди окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. Загиналата жена е на около 50 г. Злополуката е станала рано сутринта, когато жената е работила на машина, която е захванала косата й, след което е придърпала цялото й тяло.

Следовател е извършил оглед на местопроизшествието, като е иззета документация, касаеща инструктажите за безопасност на труда. Вече са разпитани част от свидетелите и е назначена съдебномедицинска експертиза.

Предстои да бъдат разпитани още свидетели и да бъдат назначени още експертизи – техническа, експертиза по безопасност на труда. Целта е да се установи дали има допуснати технологични нарушения. „Очевидно такива има, щом се е стигнало до инцидента, но дали са само по вина на пострадалата или на някой пряк ръководител, ще се установява тепърва“, посочи прокурорът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Даниела
Даниела
02.04.2023 7:46 7:46

Мизерията е най малкото.. но отношението началник смяна и работник е под всякаква критика! Крещят като истерични каруцари..
Съболезнования на цялото семейство!
Почивай в мир ,,Петя ❤

Back to top button