Коментари и анализи

Седмичници – 25.09.2006

 Седмичници

 

Понеделникът ни напомни, че хасковските улици не са безопасно място за автомобилите ни. Поредният „късметлия” изгоря на „Георги Кирков”, където от бая време има и шахти, и дупки, и каквото се сетите. Най-интересното в цялата тая работа е, че никой не се хваща да осъди общината да му наплати счупеното возило. Единични са случаите на подобни жалби и те обикновено не стигат до съда. Крайно време е за всяка драскотина по колите си да почнем да завеждаме дела. Така де, ние за какво плащаме данъци като попове – да ни се чупят автомобилите ли? А иначе скоро почистваха май нещо шахтите. Да им бяха сложили и по един свестен капак, та да не стават сакатлъци!

Пак в понеделник стана ясно, че тоя път щем, не щем, Биг Брадъра ще го гледаме. Крайно впечатлителни се видяха участниците на хасковлии, чак си зарязаха разходките и се юрнаха към тв приемниците, та и те сеир да гледат. За Сървайвъра май не можем да кажем същото. На тоя етап само едрогърдата хасковска фолк певица хваща окото.

Вторник ни посрещна отново по познатия трагичен начин. Цели 9 бяха ранени при катастрофи из региона.

ВиК пък реши да си съди длъжниците – физически лица. Дали да не вземе да осъди най-напред големите риби, дето с десетки и стотици хилядарки са задлъжнели, пък тогава за баба Пенка с 10 лева борч да се сети водното дружество?! И да спрат да оправдават авариите със стари тръби. Всичките бакии те са си ги забъркали, да си излизат от тях, без да ни цапат нас. Къде спаха толкова години, че не направиха проектче някакво, да я сменят тая стара ВиК мрежа.

В сряда гръмнаха ключар, ама действително го взривили човека. При това с коктейл „Моллотов”. Едва ли нещата са му чисти на ключаря. Стана ясно, че не му е за сефте. Те току така бомби не гърмят. Където има дим, има и огън, са казали старите хора.

От театъра се похвалиха, че играят на пловдивски фестивал. Играйте! Ама пуснете и в Хасково повечко представления, че човек като се загледа в афиша и докато реши да дойде, те билетите свършили.

Между другото, ако не ви дадат касова бележка като ви подстрижат, да знаете, че данъчните още не са идвали да навестят фризьорката ви. В Свиленград тая практика я орязали набързо и обръснали с глоби тея бръснари дето не издават надлежно касовите бончета.

Четвъртъкът пак беше най-интересен от към полицейски сводки. Катастрофите този път животни ги причиняваха.

Четири „жертви” остави сватба в село Узунджово. Играчка-плачка май се викаше това, дето както ти е весело и после ти се стъжнява. Ама като не си знаят границата на пиене някои, така става.

Всъщност четвъртия ден от миналата седмица ще запомним с вестта за новите влакове. Не, че са хубави, а, че и те са опасни. Мъж беше прегазен от влак в Хасково. Да си припомним пак за приказката с границата при пиене. Според неофициална информация е бил толкова пиян, че въобще не е разбрал, че насреща идва влак.

Беше и ден на мира. Въпреки призива на Регионалния образователен инспекторат, честването на този празник в училищата беше инцидентно. Другите, извън школата, едва разбрахме за него.

В петък чествахме българската независимост. Кой както може. Някой поставяха венци. Повечето пълниха буркани за зимата. Все пак почивен ден си е това!

22 септември обаче ще запомним с два смъртни случая, единият пак от катастрофа.

Поклон пред Пепа Николова! Тук думите са безсилни…

Футболно Хасково не беше щастливо в събота. Национален вестник пусна слух, че голяма местна фирма ще дава пари на Марек. Нашите футболисти пък паднаха позорно в Раднево.

В неделя стана ясно, че Свиленград ни бие по панаир. Въпреки студа и дъжда, хора имаше бол, пък и сергиите по бройка надвишаваха хасковските в пъти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button