Хасково

Училище спечели 400 000 евро от ФАР

Евро Проект на стойност 400 хиляди евро спечели Професионална гимназия по лека промишленост в Хасково.

Програма ФАР на Европейския съюз от 2005 година за Развиване на човешки ресурси и насърчаване на заетостта ще финансира училището, след като преди седмица комисия е одобрила план – сметките за разходване на спечелената сума.

Половината от нея /200 хиляди евро/ ще бъдат инвестирани в нови шевни машини и компютри. Останалите средства ще послужат за цялостни ремонти в двете сгради на гимназията и устрояването на 6 нови кабинета, съобщи директорката Росица Иванова.

И доставките на техника, и строителните работи ще започнат през следващата календарна година, уточни още тя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
25.09.2006 10:53 10:53

:? Не разбирам как е възможна подобна абсурдна „финансираща акция“?! Много интересно кои ли са защитаващите проекта лица от въпросното училище…??? Може би г-жа Румяна Давчева, г-н Николай Несторов или пък г-н Димитър Тонев – опазил ни Господ!!! Жалко, наистина, но все пак сме в страната на абсурдите, където най-некадърните „институции“ са най-облагодетелствани… :(

Гост
Гост
25.09.2006 13:24 13:24

Малко не схващам какво искаш да кажеш с тоя коментар. Мислиш, че училищата не трябва да печелят проекти или че точно това училище не заслужава пари или че няма да бъдат изхарчени както трябва – кое от всичките?

Гост
Гост
02.10.2006 19:30 19:30

nee li po vajno 4e vse niakoi e spe4elil i 4e 6te se napravi ne6to

Гост
Гост
03.10.2006 1:01 1:01

Има доста негативи това финансиране.
Това са огромни пари. С тях могат да се направят толкова неща, че ум да ти зайде. Лошото е, че няма да се направят.
Тези дето са ги спечелили даже и не могат да си представят какво са направили и как точно е станало.
Ще се изхарчат абсолютно грешно и доста ще влезнат в нечии джобове.
Оказва се, че държавните училища дето само реват, че нямат пари всъщност са най-богатите институции благодарение на подобни проекти.

Пример: В Дървото спечелиха толкова проекти, че просто човек не може да си ги представи и в същото време училището с нищо не е по-добро от останалите. Даже учителите сами си купуват хартия за тестовете, маркери, за да пишат по дъските, а учениците ако искат да имат аудио в часовете по езици, трябва да си съберат пари за касетофон!

Back to top button