Хасково

Бивш полицейски шеф: няма да успеем за ЕС

Полиция Европейският съюз ще иска да има една надеждна граница, която започва от Хасковски регион и мониторингът тук, след приемането ни като страна членка ще е много по-засилен. Мнението е на бившия директор на полицията Иван Петров.

Според него страната ни няма да успее в указания период да изпълни наложените задачи, които ще предотвратят евентуалното задействане на предпазни клаузи по отношение на правосъдие и вътрешен ред.

Иван Петров смята, че моментът, когато можеше да се нанесе решителен удар на организираната престъпност, отдавна е изпуснат.

Вина за това има и правосъдната система, която според Иван Петров в един период от време се е отказала от правораздаване, понякога и заради облаги от самата организирана престъпност.

Ако имаше навременни присъди на лица, които се определят като престъпни босове те нямаше да развият този синдром, смята още бившият директор на полицията. Той даде пример с делата в Хасково срещу Митьо Очите и покойния Иван Тодоров- Доктора, които продължават повече от 10 години.

Сега когато предстои мониторинг по 6-те задачи поставени от Европа организираната престъпност ще се въздържа от прояви, смята още Иван Петров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button