Хасково

13 училища без договори за топло мляко

Първокласници 13 училища в Хасково и села от общината не са сключили договори с фирми доставчици по програмата “Чаша топло мляко и закуска”. Въпреки това децата от подготвителните групи и от 1-4 клас получават закуски.

Все още не е ясно обаче как ще им бъде плащано, тъй като регионалната социална дирекция не може да сключва договори със задна дата, каза днес директорът й Даниела Захариева. Тя уточни обаче, че програмата щяла да стартира официално във всички 86 учебни заведения на територията на областта.

Социални работници проверяват и изпълнението на програмата, като само в основно училище "Никола Вапцаров" в Хасково е открито нарушение. Млякото там е доставяне от частен производител. За нарушението са информирани РИОКОЗ и ДВСК.

От втори октомври ще започне раздаването на еднократните помощи за първокласници от социално слаби семейства.

На този етап децата ще получат спортни екипи, които са в различни разцветки и 4 размера.

908 са подадените към момента молби- декларации да получаване на целевото подпомагане в размер на 80 лв. Заявления обаче ще се приемат в общинските социални дирекции и в понеделник.

От 11 октомври ще бъдат раздавани и зимните якета, по- късно се очаква да бъдат доставени и обувките за децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button