Хасково

Ябълково без основания за притеснение

Сметище Най-вероятно предвиденото за изграждане депо в с. Ябълково ще бъде на друг терен, който е обща собственост на общините Хасково и Димитровград и ще обслужва двата региона, съобщиха за Haskovo.biz от Областна администрация.

"Няма да бъде допусната каквато и да е заплаха за живота и здравето на жителите на Ябълково и региона. Ще се изгради сметище на възможно най-безопасно за целта място” –коментира притесненията  на инициативния комитет от селото Областният управител Райна Йовчева.

Датската компания “Marius Pedersen” вече е проявила интерес за изграждане на депото. Тази седмица Степан Костадинов- представител на фирмата за България  се срещна с Областния управител  Райна Йовчева, за да презентира дейността на кампанията и представи  инвестиционните намерения.
“Marius Pedersen”, с главен офис в Чешката Република, е лидер в областта на обработката и рециклирането на отпадъци. Към 2005 година персоналът и достига до 1387 обучени и квалифицирани кадри.

За 16 октомври е предвидена съвместна среща между кметовете на Хасково и Димитровград, Областният управител Райна Йовчева и представител на компанията, на която да се уточнят подробностите и се изготви план за работа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button