Регион

Йовчева пусна водата на симеоновградските села

Чешма Благодарение на намесата на Областния управител Райна Йовчева жителите на симеоновградските села Навъсен, Калугерово и Пясъчево вече имат питейна вода, съобщиха за Haskovo.biz от Областна администрация.

След като преди около два месеца група жители от с.Пясъчево се жалваха пред Райна Йовчева, че са на сух режим в продължение на четири месеца Областният управител потърси причините за това.

Амортизацията на старата водопроводна система и недостатъчното налягане на водната струя са едни от основните причини за недостига на водата.

Решение на проблема се оказва изградената пречиствателна станция в района на Симеоновград, която може да водоснабдява населените места, за което е и предназначена, но за да заработи е необходимо да се  направи анализ на съставките и качеството на водата.

След намесата на Областния управител и проведени разговори с Кмета на община Симеоновград Румяна Бозукова, Д-р Янев от РИОКОЗ- Хасково и Началника на ВиК Хасково Атанас Бързев, набавянето на нужните лабораторни анализи вече са факт и водата достига до жителите на трите симеоновградски села.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button