Хасково

Монтират система за пожароизвестяване в общежитията

Система за пожароизвестяване се монтира в блок 2 на Обединените ученически общежития в Хасково. Датчици за пушек се поставят във всяка една от стаите и могат да се задействат дори при запалена цигара.

Тогава се включва светлинна и звукова сигнализация в целия блок, която предупреждава учениците и служителите, че някъде има пушек и трябва да напуснат сградата. Системата може да бъде задействана и ръчно от бутон в коридора на всеки етаж.

Монтирането на пожароизвестителната система струва около 20 000 лв. и такава предстои да бъде оборудван и етаж на блок 1.

От ръководството на общежитията вземат мерки след инцидента, който стана на 15 март. Тогава избухна пожар в стая на две ученички на четвъртия етаж в блок 2, при който нямаше пострадали.

Общежития

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Stanislav
Stanislav
11.07.2016 19:05 19:05

Ало Кмете, честните и почтените от ГЕРБ, нали нямаше да крадете, защо не спазвате закона за обществените поръчки, директно възлагате на вашите фирми, дори и без да са лицензирани за тази дейност. Добри осъзнай се до кога ще те правят на будала! Но ще дойдат избори тогава ще ви питам НАКЪДЕ ???

Back to top button