Хасково

Петима се разбягаха от крадена Ямаха, двама от тях обрали павилиона на Механото

Четирима хасковлии и непълнолетен от село Клокотница са задържани за кражби, съобщават от полицията.

Хасковски автопатрул е обходжал маршрута си по улица „Одрин“ в областния град. Униформените забелязали група момчета с мотоциклет Ямаха. При вида на полицаите, групичката се разбягала в различни посоки. На няколко места в града, са задържани хасковлиите на възраст 17, 18, 19 и 20 г. и 15-годишно момче от с. Клокотница.

В хода на работата с тях станало известно, че момчетата са извършители на различни кражби, извършени от март насам. Криминалистите първначално са установили, че Ямаха-та е открадната на 14 юли.

Двама от тях са взломили ПВЦ дограмата на хасковска гимназия и са проникнали в павилиона за закуски, откъдето са задигнали закуски и 200 лв. Както Haskovo.info писа, това стана в хасковската ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“. В началото на март са проникнали и в Опел на улица „Пещера“, откъдето са взели противозаконно CD и чанта с инструменти. Набезите им продължили в магазин на улица „Македония“ в областния град, откъдето задигнали 190 лв. Момчетата са задържани до 24 часа по образуваните досъдебни производства.

В димитровградското управление също е доведено 17-годишно момче от града, за когото се е установило, че е извършител на кражба. Момчето е отнело мъжка чантичка с документи и 360 лв. от незаключен лек автомобил Форд преди 4 дни.

3 кражби са регистрирани в Димитровград през почивните дни. Първата от тях е от хранителен магазин на ул. „Марица“ в града, където е проникнато през комарник на незаключена входна врата. Откраднати са 200 лв. Също от склад на хранителен магазцин е откраднато портмоне с 50 лв. и документи. В бакалията на бул. „Димитър Благоев“ е нахлуто през отворената й врата.

Третата кражба е от къща във вилна зона в село Воден. След отваряне на прозорец са откраднати газов пистолет и златни и сребърни накити.

За кражба съобщават и от Хасково на 15 юли. През незаключена врата е проникнато в паркиран на ул. „Георги Бенковски“ в областния град лек автомобил Форд и са откраднати CD, документи и дрехи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button