Хасково

Младоженците още се ослушват за сватбите по 20 лв. в Хасково

Нито една двойка младоженци още не се е възползвала от по-евтиния ритуал през седмицата в Хасково, съобщиха за Haskovo.info от пресслужбата на кметството.

На юнската сесия местният парламент гласува такса от 20 лв. за сключване на граждански брак в Хасково. Това е възможно през делничните дни в работно време, без ритуал и без ползване на зала, в отдел ГРАОН, в присъствието само на младоженци и двама свидетели. Иначе, ползването на ритуалната зала струва 104 лв.

Предложението бе мотивирано с факта, че в други общини цената на тази услуга е минимална, а така също и да се предотврати отлива на хасковлии, сключващи брак в други населени места.

Както Haskovo.info писа на полугодието сватбите в Хасково са по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Милчева
Милчева
20.07.2016 13:24 13:24

Няма да има желаещи.Кой би се съгласил да подпише в коридора на ГРАОН ???Намалете таксата за бракосъчетание в събота и неделя и хората няма да бягат по другите общини.

Хаха
Хаха
20.07.2016 15:32 15:32

В Димитровград през седмицата е безплатно и в залата те пускат… Само музика няма

Култура ми Янко
Култура ми Янко
25.07.2016 9:05 9:05

104 лв. за 30 мин., аз тая зала купувам ли я, или я наемам???!!! Ами то месечен наем на апартамент е 150-200 лв. Абсолютни идиоти. 20лв. ама на стълбите, в работно време и без роднини и приятели. Ако не беше жалко така щях да се смея.

Back to top button