Хасково

Петимата кандидати за директор на Езиковата издържаха теста, както и тези за ПГДС

И петимата кандидати в конкурса за директор на хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ са издържали теста и са допуснати до интервю, съобщават от Регионалния инспекторат по образованието.

Интервюто ще се проведе на 27 юли в сградата на Министерството на образованието и науката в София и на него ще се явят Гергана Гочева, Дарина Влайкова, Красимир Кръстев, Деян Янев и Валентин Краев.

Тестовете за държавната ПГДС „Цар Иван Асен II“ се проверяват в министерството. Тук кандидатстват Валентин Краев, Диана Димитрова, Невена Добрева, Антон Петев, директорът на ПГСС Маргарита Топалова и Милен Минков от Спортното училище „Стефан Караджа“. По-късно днес от МОН обявиха, че всички те са допуснати до интервюто.

До интервю са допуснати всички кандидати за останалите 4 общински училища в Хасковска област с изключение на един за школото в ивайловградското с. Железино.

Допуснатите са: Петя Желязова, Елза Видева, Маргарита Гюлева, Димитрина Иванова-Димова, Галя Бистрова, Наталия Саманджиева, Боряна Станева, Стефан Каймаков, Юлия Илева, Костадин Дочев, Теодоринка Иванова.

Haskovo.info припомня, че на теста вчера в Хасково се явиха над 100 кандидати за директори от общо 8 области на страната.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
?
?
20.07.2016 16:37 16:37

А госпожа „Една точка“ къде е в цялата тази галимация! Или реши да не се пробва, че един път може да си даде попълнена бланка от министерството с протекции, ама втори път нема да мине! Или нещо и омръзна да чете и по конкурси да ходи. Дали е време да се кротне вече и да си събира парцалките, за да се върне към обичайните си дейности на другите фронтове!

ьбв
ьбв
20.07.2016 16:57 16:57

Какво значи издържаха теста – като са отговори за „тройка“ на въпроси от новия закон голямо чудо! Какви други умения имат – могат ли да работят с хора и колектив, могат ли да комуникират нормално, да бъдат дипломатични и търпеливи, умеят ли да слушат какво говорят другите, готови ли са да се учат от ситуациите и хората около себе си, имат ли човещина и към учители и към ученици, могат ли безпристрастно да налагат правила за всички служители, или за техни хора ще си затварят очите. Какви умения притежава – защото образованието не е като едно време. Някой обяснява ли на тези кандидати, че е абсурдно да си директор или помощник директор, които не знае от къде се пуска компютъра, не може да си води кореспонденция и електронна поща, не може да пише или намира информация, камо ли да знае къде са данните на учениците и с какви програми и сайтове се работи, какво се използва и какви затруднения имат подчинените му! Защото като си толкова некомпетентен или си мислиш, че си компетентен обикновен искаш от хората да свършат твоята работа или пък даваш за изпълнение задача за час, която за да стане и то по законен начин трябва поне ден! Когато на директорския пост стоят прости селянки с безкрайни амбиции, които не възприемат нито какво им се говори, нито имат такт и човещина няма как да вървят нещата.

АБВГЗ
АБВГЗ
21.07.2016 7:17 7:17

А Наска Ангелова от ОУО издържа ли? Тя винаги издържа, че е здрава в кръста. Фалш, алчност и нахалство без мярка. Няма друг като нея.

uchenichka
uchenichka
21.07.2016 12:08 12:08

Darina Vlaykova i Gergana Gocheva sa strahotni profesionalisti i ezikovata mnogo shte specheli ot tqh

Back to top button