Регион

Хванаха виновника за големия пожар в Маджаровско

Полицията е задържала виновника за големия пожар в община Маджарово, който обхвана 8000 декара от вчера на обяд, научи Haskovo.info.

Това е свиленградчанин, който със сина си пекли патладжани за зимнина в полето и по непредпазливост предизвикали пожара. По първоначална информация мъжът е дал обяснения и е освободен. Предстои да му бъде повдигнато обвинение. Очаква се от полицията да дадат повече информация по случая.

От областна администрация съобщават, че пожарът вече се контролира и разрастването му е преустановено, а положението тази сутрин е спокойно. Огнищата са ограничени, но съществуват опасения, че през деня с покачването на температурите могат отново да възникнат запалвания.

200 души са ангажирани пряко с ликвидирането на стихията. От тази сутрин работи специализирания верижен автомобил за проправяне на просеки, а противопожарният хеликоптер ще се включи по обяд. На място пристигнаха и 40 военни от специализираното звено за гасене на пожари към поделение 52 740 в Хасково.

Няма опасност за околните населени места. Жителите им са спокойни, като превантивно огнеборски команди дежурят в подстъпите на Малко Брягово. Бедственото положение остава в сила.

Пожар

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Читател
Читател
01.08.2016 11:58 11:58

Затвор!!!!

Back to top button