Хасково

Вилите зад Ходжова чешма край Хасково на косъм от изпепеляване

20-тина постройки за малко не станаха на пепел след пожар в сухи треви и храсти  в късния следобед край Хасково. Огънят избухна до Ходжова чешма на оловръстното шосе.

Първи пламъците видели живеещите във вилите зад чешмата. Хората веднага се обадили на пожарната и докато огнеборците дойдат започнали сами да гасят с тупалки.

Благодарение на бързата реакция на пожарникарите пламъците бяха спрени на метри от вилите и 20-те постройки в района, които ако бяха пламнали щеше да стане страшно, защото там има натрупани много стари гуми, автомобили, а се гледат и животни, коментираха свидетели на инцидента.

Причините за пожара се изясняват, но най-вероятно огънят е тръгнал от хвърлена незагасена цигари от преминаващ по околовръстния път автомобил.

Междувременно гори и на няколко други места край Хасково, но огнеборците са на място, а и дъждът е в помощ при борбата с някои от огнищата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button