Регион

Върнахме на Гърция още 11 иракчани през „Капитан Петко войвода“

Вчера на ГКПП „Капитан Петко войвода“ – Орменион по спогодбата за реадмисия с Гърция са върнати 11 иракчани, преминали нелегално гръцко-българската граница, съобщават от МВР.

На 30 юли в зоната за отговорност на ГПУ – Момчилград е проведена специализирана полицейска операция. Граничните полицаи спрели за проверка микробус „Ситроен“ и лек автомобил „Пежо“ в землището на село Лозенградци, община Кирково. В микробуса са установени 11 лица, граждани на Ирак. В тях са открити документи, издадени от гръцките власти. В ГПУ-Момчилград са задържани иракчаните, шофьорът на микробуса и двама мъже, пътуващи с пежото, които са съпричастни към случая.

На 1 август районният съд в Момчилград е осъдил пълнолетните иракчани на 3 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 200 лв. на човек. Групата от 11 иракчани е предадена на специализирания дом за временно настаняване на чужденци на дирекция „Миграция“ в Любимец. На тримата български граждани са повдигнати обвинения за каналджийство.

Вчера е приложена спогодбата между България и Гърция за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица и иракчаните са предадени на гръцките власти на ГКПП Орменион.

Както Haskovo.info писа в началото на месеца още 28 иракчани бяха върнати на гръцките власти през ГКПП “Капитан Петко войвода” край Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button