Хасково

Петима хасковски пожарникари осъдиха държавата

Петима младши инспектори в хасковската пожарна осъдиха Главна дирекция ПБЗН при МВР за неизплатени допълнителни възнаграждения за положен труд по време на официални празници за периода 23 декември 2012 – 31 май 2014 г., става ясно от решенията на Хасковския районен съд.

Общата сума на парите, които петимата трябва да получат е 2745 лв., като държавата ще трябва да изплати и толкова за съдебни разноски на пожарникарите и държавни такси.

Хасковските огнеборци изпълнявали работата си на 24-часови дежурства, които имали непрекъснат характер заради постоянната оперативна готовност за отзоваване в рамките на 45 секунди при наличие на сигнал за пожар, бедствие, авария или катастрофа. Работното време се отчитало на тримесечие. Всеки месец включвал по 7 работни дежурства от по 24 часа, включително положения от ищците труд по време на официални празници за посочения периода.

В 24-часовите дежурства, полагани от пожарникарите, се включвал 15 часа дневен и 9 часа нощен труд, като в този дневен труд влиза и трудът положен, когато са били на смяна през официални празници.

Решенията подлежат на обжалване пред Окръжен съд-Хасково в двуседмичен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тодор
Тодор
14.08.2016 7:09 7:09

Каква работа има пожарната в МВР??? Трябва да се извади от състава и да се предаде на общините! Друга част към „Гражданска защита“!

Back to top button