Хасково

Вкарват кмета на Узунджово в съда за купуване на гласове

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу кмета на хасковското с. Узунджово Деян Ванчев за това, че на последните местни избори е давал пари на избиратели срещу обещанието, че ще гласуват за него, съобщават от държавното обвинение.

Ванчев се кандидатира за кмет на с. Узунджово от листата на местна коалиция ”За Хасково” за изборите, които се проведоха на 25 октомври миналата година. Той участва с интегрална бюлетина №7 и спечели на първи тур след като получи 561 гласа или 55.11%.

От прокуратурата съобщават, че за времето от септември до октомври 2015 г. той се срещнал с двама души от селото. Дал им сумата от 200 лв. Те трябвало да разпределят парите между други лица, които да бъдат мотивирани по този начин да гласуват за Ванчев. През същия период той се срещал с още пет души от с. Узунджово. Дал на всеки от тях по 40 лв. за да го подкрепят на изборите.

Действията на Ванчев обаче били разкрити и започнало разследване. Haskovo.info припомня, че тогава от ЦИК свалиха и неговия имунитет.

Сега предстои насрочване на делото от Софийски градски съд.

Haskovo.info се свърза с Деян Ванчев, който сподели, че никой не го е уведомил за повдигнатото обвинение и научава за него от медиите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.08.2016 16:46 16:46

ttttttttt

Back to top button