Хасково

Корупционен скандал тресе ОДБХ, уволниха д-р Вълчанов, той ще ги съди

С дисциплинарно уволнение по обвинение в корупция е наказан главният инспектор в отдел „Контрол на храните“ при Областната дирекция по безопасност на храните д-р Христо Вълчанов, научи Haskovo.info.

Скандалът се разразил около проверките на заведението „Глинени гърнета“ на Кърджалийска, което бе временно затворено през май заради шестима клиенти с хранително отравяне.

Сигналът, че д-р Вълчанов е взел пари за да не затвори заведение при първата проверка на 1 май е подаден до Агенцията по храните в София. След това той е изпратен за становище до директорът на ОДБХ-Хасково д-р Георги Станков.

Станков описва в становището си обстоятелствата около проверките на „Глинените гърнета“. При първата проверка след сигнал до ОДБХ в състава на комисията е д-р Вълчанов, който след нея излиза с предписание за дезинфекция. Няколко дни по-късно след нов сигнал за хора с разстройство на легло е изпратена повторна проверка в друг състав, която установява три нарушения, сред които е готвене на супи без разрешително, за които е съставен акт за около 1 000 лв.

Заведение

След първите 4 хоспитализирани д-р Вълчанов затвори заведението до изчистване на нередностите в хигиената. По-късно „Глинените гърнета“ отново отвори.

След становището на д-р Станков Агенцията в София свиква дисциплинарен съвет, който предлага на директора уволнението на д-р Вълчанов, на когото вече е връчена заповедта.

Haskovo.info се свърза с д-р Христо Вълчанов, който заяви, че всички обвинения към него са скълъпени и той ще ги атакува в съда.

Haskovo.info припомня, че това не е първото уволнение на д-р Христо Вълчанов от Агенцията по храните. Той беше отстранен през 2013 г. от длъжността директор на областната дирекция заради това, че не е изпълнил решение на Върховния административен съд, с което е отменено затваряне на магазин за месо в района на зеленчуковия пазар в Хасково. Върховният административен съд обаче постанови с решение от 20 януари 2015 г., че уволнението на д-р Христо Вълчанов от ОДБХ е неправомерно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МИМЕТО
МИМЕТО
24.08.2016 10:12 10:12

Този човек сигурно са му намерили заместник-НАЙ ВЕРОЯТНО ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕСТИ НЯКОЙ НАШ ЧОВЕК.ЗАЩО НЕ ЦЕНИМ ХОРАТА КОЙТО СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА А СЕ НАГЛАСЯТ ХОРА НА НЯКОЙ.

Мим
Мим
24.08.2016 10:20 10:20

Този човек, явно взима достатъчно пари под масата щом може да си плаща делата и да излиза невинен накрая. Заради такива неразбории сме на такъв хал в България.
Ако пак го върнат на работа просто ще е супер смях и пародия.
Един път да те отстранят може да е съвпадение, но не вярвам в двойни съвпадения.

Търговец от региона
Търговец от региона
24.08.2016 12:06 12:06

Толкова е нагъл този Вълчанов , че нямам думи .Това не се наяде.Още с д-р Младенова от бившето ХЕЙ рекетираха търговците ,къде за разрешителни , къде с програми ДПП и Хасепси , къде с фирмата Хигиен консулт .Няма търговки обект в областта който да не е принуден да сключи договор с нея за дератизации и дезинфекции .Това са по 100 -150 лв на обект , а за по големите производствени предприятия и по големи. Нередните пък търговци са пазени срещу такса спокойствие.За мръсната си кауза се използваха и редовните инспектори , естествено да им пази работните места.Ако някой кръшне да работи за себе си , наказания ,дори и уволнения.Така се опари инспектор Костов.Да не говорим и за помиите които д-р Вълчанов изля с-у д-р Лавчев като стана подлога на тогавашния министър М.Найденов , само и само да се добере до Директорския пости да може да цица и от граничната инспекция.Но Господ прощава но не забравя.Най после си намери майстора .Браво д-р Станков , само така с тези продажни мърши.

Back to top button