Спорт

Шабан Мустафа пробяга разстоянието от Хасково до Баните за 58 минути

Шабан Мустафа от Сунгурларе за поредна година спечели Мини маратона от Хасково до Минерални бани.

Маратонецът пробяга разстоянието от 16.4 км за 58.21 минути. Той е редовен участник и победител в маратоните в Хасковско. Мустафа заяви пред Haskovo.info, че тази година няма да стартира на маратона Димитровград – Хасково, защото ще е на Балканското планинско бягане в Сапарева баня.

Втори финишира Валентин Паскалев от Търговище, който взе разстоянието за час 5 минути и 27 секунди. Трети е хасковлията Есмерал Елайдин – час 5 минути и 36 секунди.

Маратон

Шест дами се включиха в днешния маратон, като победителка и тази година е 35-годишната Таня Димитрова от Пловдив, която завърши с време час 12 минути и 25 секунди. Втора е димитровградчанката Росица Степанова с време час 26 минути 13 секунди, а трета е щерката на ветерана в маратоните Димо Маринов Жанет Маринова, която завърши с време час 27 минути и 16 секунди.

В маратона, организиран от община Минерални бани в рамките на празника на минералната вода, здравето и красотата, стартираха общо 37 състезатели. Най-възрастният е хасковлията Димитър Михайлов, а най-младият – Радослав Киряков от Хасково на 13 г.

За победителите и всички участници в състезанието са осигурени парични награди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button