Хасково

Правят фургонни селища заради вълната от бежанци

Временни селища от фургони и палатки ще бъдат изградени засега на територията на съществуващите бежански лагери, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Хасково. Тук тя откри националното състезание „Пътен полицай на годината“.

Очакванията са заповедта за изграждането на фургонните селища да бъде разписана още сведващата седмица и тя е свързана с плана за реакция на миграционния натиск.
Ако се наложи фургонни селища ще бъдат изграждани и до границата ни с Турция, извън бежанските центрове.

Полицаи

Бъчварова е в Хасково и с главния секретар на МВР Георги Костов. Двама заявиха, че официално не са запознати с исканията на полицейския синдикат, откъдето готвят протести. Причината за недоволството е неизплатени възнаграждения на полицаите, които са ангажирани с охраната на границата.

В конкурса „Пътен полицай на годината“ участват близо 60 униформени от цялата страни и два хасковски отбора. Състезателната програма започна с проверка на познания от нормативната уредба, тест по оказване на долекарска помощ на пострадали при катастрофа и състезания по стрелба.

Полиция

Снимка: Павел Данев

На паркинга зад комплекс „21 век“ са изградени авто и мотополигони, на които униформените полицаи демонстрират майсторските си умения на полицейски автомобили и мотоциклети.

Церемонията по награждаването на победителите ще е в 20:30 часа.

В 12 часа всички се хванаха за ръце в рамките на инициативата Първа помощ за и от децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Зюмбул
Зюмбул
10.09.2016 12:45 12:45

Тъкмо 12-13 човека публика. То не, че имаше и условия да се види нещо. Направиха си „тържество“ от затворен тип! Типично!

Без Име
Без Име
10.09.2016 13:57 13:57
Отговор до  Зюмбул

Лале ли си, Зюмюл ли си.. Зюмбул ли си? – не те знам, но очаквах подобен тип коментар. Явно на концерта на Фики през 2014 си била на първи ред, но там сигурно е имало условия и не са ти минали 113 човека в/у краката – НЕЕ!Жалко е!НИЕ като народ все сме намръщени и недоволни от случващото се покрай нас, защо ли се учудвам! Типично! :)

Щирлиц
Щирлиц
10.09.2016 21:24 21:24

Защо нарушавате закона и конституцията на България Бъчварова?Защо Българският данъкоплатец ви плаща заплата,на Вас и на подчинените ви?Защо не си отзовете всички полицаи и военни от границата?Те са напълно излишни след като ще правите лагери с фургони и палатки.
А най добре ако ще е така поканете ги в София,на жълтите павета, срещу паметника на царя освободител…

Back to top button