Любопитно

С един билет двама ще гледат откриването на сезона в хасковския театър

Хасковският „Иван Димов“ реши да зарадва своите зрители за първия спектакъл за сезона, като от днес до 16 септември важи промоцията с един билет – двама зрители. Промоцията е валидна при закупуване на билет от 10 лв.

На 16-ти, ден преди участието си на Сцена на кръстопът, В Хасково ще гостува театър „Васил Друмев“ – Шумен с постановката „Оттук започва България“. Така е озаглавила авторския си спектакъл младата режисьорка Неда Соколовска, чието име свързваме с още новия за българската сцена жанр на вербатим театъра.

Характерното за вербатим представленията е, че се създават „дословно“, на документална основа. В случая това са интервюта, направени от екипа с жители на Шумен и околните населени места. Хората разказват свои истински истории, споделят мисли и чувства по теми, които ги вълнуват, и така „пишат“ документалния текст за бъдещото представление.

В същината си обаче, това е пиеса, която побира почти всичко, което представлява България – като държава и като народопсихология. Постановката дълбае точно там – в душите на българите. От техните радости и страсти, до тяхната тъга по отминалото и вечното лутане в настоящето.

Спектакълът е с номинаця „АСКЕЕР”, получи Първа награда за режисура, Първа награда за сценография и Първа награда за актьорско изпълнение на Националния театрален фестивал „Враца 2016” и Първа награда за цялостен спектакъл от Друмевите театрални празници – Нова българска драма 2016.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button