Хасково

Гласуваха със 100 лв. по-нисък данък за такситата, ще борят нелегалните

Със 100 лв. по-нисък данък върху таксиметровите превози прие хасковският общински съвет на днешната сесия.

Първоначално предложението на кмета Добри Беливанов бе годишният данък да бъде 460 лв. То влиза в сила за всички общини от 1 януари 2017 г., като държавата дава възможност на общинските съвети да определят размера от 300 до 1000 лв.

В залата имаше дузина таксиметрови шофьори, които изчакваха какво решение ще вземат съветниците.

Таксита

Георги Пеев от Коалиция „За Хасково“ заяви, че докладната няма икономическа обосновка и не е стояла на сайта на общината 14 дни и може да бъде атакувана в съда.

След това Антони Пашов от Реформаторския блок предложи данъкът да е 360 лв., а след него Шенол Вели от ДПС заяви, че данъкът трябва да е 300 лв. и ако трябва да се свика извънредна сесия за тази докладна.

Кметът се съгласи размера на данъка да е 360 лв. и заяви, че повечето от парите ще отидат за поддържане на таксиметровите стоянки, което бе прието с ръкопляскане от таксиметровите шофьори.

Красен Ангелов от реформаторите заяви, че по-сериозният проблем е борбата с нелегалните таксита и тук трябва да се хвърлят повече усилия.

Съветниците гласуваха да отпадне досегашната месечна такса от 25 лв. за местостоянка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
пътник
пътник
16.09.2016 19:01 19:01

Вижте какъв хаос е на тази пиаца спрели са като румънци на сватба таксижиите.Пълен хаос.Никой не ги закача или глобява.Колко таксита има глобени за хаоса който предизвикват непрекъснато.КАТ и ДАЙ си вземат „глобите“ в брой и си траят.

Back to top button