Хасково

Гласуваха жилище на нуждаещия се от покъщнина Златко, приеха повече паркоместа за инвалиди

Съветниците приеха единодушно 45-годишният незрящ хасковлия Златко Комнев да бъде настанен в общинската гарсониера в кв. „Бадема“ 22.

Както Haskovo.info писа на 14 август Златко бе настанен по спешност след наша публикация в общинското жилище. Дотук се стигна след семеен скандал, при който слепият мъж остана на улицата и няколко нощи изкара на пейка на автогарата в Хасково.

Сега Златко трябва да получи и заповедта си за настаняване, която ще му послужи пред социалните, които могат да му поемат наема. Комнев иска да кандидатства и за енергийна помощ, като се притеснява да не изтърве и крайния срок.

Гарсониерата му обаче не е обзаведена и слепият мъж с помощта на приятели и добри хора се опитва да си осигури най-необходимото. Засега той спи на матрак на земята, но има нужда от балатум например и латекс за стените. Трябват му стол и маса.

Който има възможност да помогне с мебели и покъщнина за Златко, може да го направи като се свърже с него на тел. 0888 025 366.

Инвалиди

Съветниците гласуваха и за повече паркоместа за автомобилите на хора с увреждания в Хасково по предложение на съветника от Коалиция “За Хасково” Георги Пеев.

Предложението е да има най-малко три места за паркиране на хора с увреждания в паркингите с до 50 места, най-малко 4% от общия брой на местата за паркиране в паркингите с повече от 50 места и най-малко 10% от местата за паркиране в паркингите към сгради, предназначени за лечебни, социални, рехабилитационни, спортни и производствени дейности, административни сгради. Ако пък към сградите няма паркинги, местата за паркиране на хора с увреждания да се обособяват в близост, където е възможно и няма противоречие със Закона за движение по пътищата.

Общинският съвет избра и нови временни кметове на селата Тракиец и Криво поле. Тракиец поема Младен Марчев, а Криво поле – Евдокия Тенева. Дотук се стигна след като досегашните временни кметове ще участват в частичните избори в двете села на 2 октомври. Както Haskovo.info писа ГЕРБ издигат временните кметове там Жечка Колева и Андрей Гаджев. Във вота ще участват и кметовете с прекратени пълномощия Красимир Бойчев (АБВ) и Стойчо Стоев (ДПС).

Местните парламентаристи гласуваха да бъде назначен и медик, който да отговаря за трениращите в спортните зали в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button