Хасково

Близо 900 от Езиковата вече без телефони в час

Всички 894 гимназисти в хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ от новата учебна година вече нямат право да използват мобилните си телефони по време на час.

Забраната не е само за седемте паралелки с осмокласници, а за всички класове, включително и абитуриентите, съобщи за Haskovo.info директорът на гимназията Деян Янев. Той уточни, че целта е учениците да не се разсейват по време на час, като могат да използват телефони единствено ако имат задача с тях по съответния предмет.

За да е по-сигурно, че някой няма да злоупотреби, телефоните се предават на учителя в началото на часа. До месец предстои изработването на специални кутии, в които да се поставят телефоните.

Янев уточни, че децата ще имат достъп до мобилните си апарати по време на междучасията.

Мярката е гласувана на педагогически съвет и обявена на родилската среща преди началото на учебната година.

На нова среща с родителите през октомври пък ще се обсъжда и пропускателният режим в Езиковата. Гимназистите вече ще могат да влизат само срещу показване на охраната на бележник или лична карта. Целта е в ГПЧЕ да не могат да влизат външни младежи.

Учениците вече ще са задължени да носят елемент от униформата, на който да е и емблемата на гимназията.

Както Haskovo.info писа гимназията вече затвори двора си срещу влизането на външни хора с високи порти. Монтират се още камери за видеонаблюдение, като едната е в училището, а пет ще са външни.

От нова година ще бъде назначен и втори охранител, като всеки ще отговаря за двата входа на училището. Дотогава сегашният охранител ще наблюдава от камерите случващото се в двора през монитор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button