Спорт

Много спорт за Деня на спорта

Деца спортуват Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта е днес. Празникът е обявен по предложение на Държавната агенция за младежта и спорта. На 17 май 1894 г. в София са пристигнали 10 швейцарски учители по физическо възпитание с мисия да помогнат за физическото възпитание на българските гимназисти. Наред с професионалните си задължения, швейцарците поставят основите на спорта в страната. 

Днешният ден е обявен за неучебен във всички училища в страната. В школата ще бъдат организирани спортни полудни.

Във връзка с отбелязването на Деня на българския спорт Община Хасково монтира три нови спортни комплекса в парковете “Кенана”, “Ямача” и “Куба” на обща стойност 8000 лв.

Комплексите, оборудвани с лост, висилка, шведска стена, успоредник и лежанка, са на разположение на желаещите да спортуват.

Програма на Община Хасково за отбелязване на Деня на българския спорт включва турнир по футбол на малки врати и стрийтбол, детски празник, както и спортен спектакъл.

Пълната програма за Деня на спорта можете да видите в Афиша на Haskovo.biz

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button