Любопитно

Голо тяло и пейзажи от Париж и Венеция в изложбата на Краевски във „Форум“

Изложба от 15 живописни платна на пловдивския художник Иван Краевски бе официално открита тази вечер в хасковската галерия „Форум“.

В експозицията има платна от Париж, Венеция, Созопол, Балчик. Голото тяло е в две от творбите, като по думите на автора едната е протест срещу пошлата ежедневна еротика и разголване.

Картините са от различни периоди на художника. Това е втората изложба на Краевски в Хасково, като последната е била преди около 8 години в театъра. Излобата ще остане във „Форум“ до края на месеца.

Изложба

Иван Краевски е роден през 1943 г. в пловдивското село Зелениково. През 1971 г. завършва ВИИ „Николай Павлович“ в София специалност живопис.

Член е на групата на пловдивските художници от 1971 г. Участва в редица национални и международни изложби. Има и 6 самостоятелни изложби. Негови творби са притежание на галерии и частни колекции в Германия, Полша, Испания, Япония, Русия и др.

Изложба

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button