Хасково

Арестуваха петима с дози хероин в Хасково, удариха ракиени казани

Над 26 грама хероин иззеха хасковските криминалисти през почивните дни, съобщават от полицията.

Първата проверка е извършена вчера на 24-годишен хасковлия. Аавтопатрул от управлението го е спрял на булевард „Васил Левски” в града. В познатия на органите на реда са открити 3 полиетиленови топчета с кафяво прахообразно вещество с тегло 1,5 грама, реагиращо при полеви наркотест на хероин.

Останалите 24,75 грама са намерени в лек автомобил Ауди-80, в който пътували четирима хасковлии на възраст 21, 22, 36 и 37 г. Проверяващите са открили в тях общо 33 найлонови пликчета с хероин. Петимата мъже са задържани.

Цигари и тютюн без бандерол конфискуваха полицаи от управленията в Хасково, Димитровград и Свиленград. Служителите са извършили проверки на лица и домове, при които са намерени и иззети са общо 24 кг. нарязан тютюн и 2931 безакцизни папироси. Съставени са актове по ЗАДС.

Ивайловградските полицаи са иззели 28 литра алкохол. В събота те са проверили дом на улица „Първомайска” в града, обитаван от 48-годишен мъж. На адреса има 2 медни казана за изваряване на ракия. Единият от тях в момента на контрола е дестилирал алкохол. В помещението са намерени и 28 литра ракия. С протокол за доброволно изземване са предадени казаните, 2 медни лули, 2 медни капака и приготвения алкохол. Мъжът не е представил необходимите документи за извършване на този вид дейност.

Икономическите полицаи също са проверили работещ незаконен казан в село Александрово. В постройка в двор на къща, собственост на 85-годишен мъж имало инсталация за изваряване на ракия. С протокол за иззети капак и лула от инсталацията.

Пари и вещи са откраднати от отворен прозорец автомобил в Симеоновград. Неизвестно лице е задигнало дамска чанта, оставена без надзор в отключената кола, паркирана на улица „Алеко Константинов”. В чантата е имало 1000 лева, 2 мобилни телефона и лични документи.

След разбиване на катинар на врата пък е нахлуто в магазин на улица „Асен Златаров” в Харманли и са отмъкнати 8 бутилки алкохол и 45 кутии цигари.

Кражба на 50 метра магистрален кабел е задигнат от района на жп спирка село Малево.

30 лева на монети са откраднати от магазин на булевард „Раковски” в Хасково. В обекта е проникнато след разбиване на входната врата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button