Любопитно

Съюзът на учениците в България организира среща в Хасково

Съюзът на учениците в България организира национална среща на ученическите съвети и парламенти. Мотото на проявата, която ще се състои от 21 до 23 октомври, е „Ученическият съвет като градивен елемент в училище“.

Участие ще вземат 56 ученици – по двама от всяка област. Заедно с тях ще бъдат още 10 ученици от хасковски училища на възраст между 14-19 г. Срещата ще бъде съчетание от неформално обучение, дискусии, базар среща на ученическите съвети и парламенти, подготовка на обща национална инициатива послучай Международния ден на учениците 17 ноември.

Наред с това ще се обсъдят настоящите проблеми в системата на средното образование, представени през ученическата гледна точка. Целта е повишаване нивото на компетентност в сферата на ученическото самоуправление и участие.

На форума, който се организира с подкрепата на община Хасково, са поканени представители на местната власт, директори, учители, родители, неправителствени организации.

Съюзът на учениците в България е създаден в началото на 2013 г. като национална представителна ученическа структура, която да гарантира участието на учениците в процесите на вземане на решение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button