Любопитно

Без лауреат на „Недялка Симеонова“, рускиня най-добра при големите цигулари

Първа награда в четвърта възрастова група, където се излъчва и лауреат на международния конкурс за цигулари „Недялка Симеонова“, тази година не бе присъдена.

Втора награда заслужи рускинята Мария Бутакова. Трета награда получиха Александър Илчев, Марек Юран и Юрика Шима.

В трета възрастова група бе присъдена само втора награда на Стуфан Хубенов.

Конкурс

Първа награда във втора възрастова група получи Свилена Иванова. Тук се присъдиха три втори награди – Сташа Жикич, Ния Първанова и Виктория Маринова, а трета награда не се присъжда

Три първи награди са присъдени в първа възрастова група – Йоана Буня, Виктор Василев, Кай Орлинов, както и три втори награди – Виктор Костов, Екатерина Стоева и Лазар Мутавчич, като трета награда не се присъжда. Диплом за участие получи Ангелина Генчева, а диплом-поощрение – Ана Елисабета Стефанова.

Съпътстваща награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци за най-малък участник заслужи 7-годишната Марияна Стоева.

Председателят на журито проф. Ангел Станков заяви, че сърцето му е с тези, които не са наградени и ги призова да продължат да свирят и да участват на конкурси.

Haskovo.info припомня, че 20 цигулари от шест държави участват в международния конкурс в рамките на 41-те музикални дни “Проф. Недялка Симеонова”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Лошо
Лошо
23.10.2016 22:29 22:29

Защо не наградиха тези хубави момичета?

Back to top button